Terug naar overzicht

19-06-2019

Netwerken is net werken!

Nooit geweten dat netwerken zo leuk kan zijn; het is net werken. Gisteravond was de netwerkbijeenkomst van Vonk op een hele bijzondere locatie; in de groente- fruit pluktuin bij Sfeer van Willems. Onder het genot van een hapje en een drankje mooie gesprekken gevoerd over het ondernemerschap met Christel Pillich, Anita Rossen en Monique Langeslag. Manja en Wilma, bedankt voor de organisatie. Wilma ook bedankt voor jouw gastvrijheid in je prachtige pluktuin.

Connecties maken
Het is alweer een half jaar geleden dat ik voorzichtig mijn eerste schreden op LinkedIn zette en met de hulp van Lianne van Wanrooij een profiel aanmaakte. De eerste connecties die ik maakte waren familie, vrienden en kennissen. Daarna breidde ik mijn netwerk voorzichtig uit met collega’s, mede-cursisten of ik benaderde gemeenschappelijke connecties. Langzaamaan verdween mijn schroom en nodigde ik wildvreemde mensen uit om een connectie te maken, omdat we dezelfde interesses of business hebben. Dit deed ik vaak zonder begeleidend bericht. Wist ik veel!

Do’s-and-don’ts
Door veel te lezen en te kijken naar de posts van Linda Vaneker en vele anderen, leer ik de gedragsregels op dit enorme sociale netwerk. Al doende ontdek ik wat wel en niet hoort en bij mij past. Met de digitale Handleiding LinkedIn van Corine Keijzer ben ik erg blij en eindelijk is mij duidelijk hoe ik een linkje naar een website kan opnemen in mijn artikelen. Ook Dennis de Vogt legt steeds geduldig uit hoe ik bepaalde zaken het beste kan aanpakken, zoals het aanmaken van mijn bedrijfspagina, een contentkalender en de do’s-and-don’ts van storytelling.

Online en offline netwerken
Ondertussen ga ik ook offline netwerken. Ik ben inmiddels als loopbaancoach en mediator met Vigilant gestart en ik realiseer me dat het leggen en onderhouden van contacten erg belangrijk is in mijn werk en carrière. Zo bezocht ik onlangs een netwerkbijeenkomst van Open Coffee Wijchen bij Het Kook College Wijchen van Marcel Weber en daar attendeerde José Peters-Vissers mij bijvoorbeeld op de mogelijkheden om kantoorruimtes te huren bij Droom! Beuningen. Zelf gaf ik weer aan iemand informatie door over subsidies bij de Startversneller, waar Mirian van Leeuwen mij onlangs op wees, en zo ervaar ik het mooie en bijzondere van online en offline netwerken; het is geven en nemen.

Bedrijfspagina Vigilant
Netwerken is tweerichtingsverkeer. Mensen helpen elkaar vrijblijvend aan informatie en nieuwe contacten en geven elkaar tips. De basis van een goed netwerk is vertrouwen. Het doel is het delen van kennis, informatie en contacten. En gisteravond werd dit bij Vonk nog eens bevestigd. Peter van Halder liet ons als vinoloog proeven wat de typische kenmerken van verschillende druiven zijn en hij vertelde ondertussen enthousiast wat de lagering van wijn op houten vaten doet met een wijn, wat een Barrique is en nog veel meer. Na afloop was er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen over het starten en runnen van een eigen bedrijf. Benieuwd naar mijn bedrijfspagina op LinkedIn? Klik op Vigilant en lees ook mijn andere artikelen over o.a. mediation en loopbaancoaching. Netwerk ze😊Terug naar overzicht